Home / Blog / Voeding / Ambachtelijke Goulash: een authentiek recept zonder gedoe
ambachtelijke-goulash-een-recept-uit-de-derde-module

Recept: Ambachtelijke Goulash: een authentiek recept zonder gedoe

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • klontje boter
  • 400 gram runderriblappen
  • 3 rode paprika’s in blokjes
  • 1 blikje 70 gram tomatenpuree
  • 2 uien gesnipperd
  • 125 gram gerookte magere spekblokjes
  • 2 tenen knoflook geperst
  • 1 eetlepel oregano
  • 2 eetlepels paprikapoeder
  • 0,5 eetlepel bouillonpasta
  • 200 ml water
  • 300 gram zilvervliesrijst
  • 200 gram tuinerwten

Voedingswaarden

per persoon:

  • 597 kcal
  • 18 gram vet
  • 68 gram koolhydraten
  • 37 gram eiwitten

Home / Blog / Voeding / Ambachtelijke Goulash: een authentiek recept zonder gedoe

Recept: Ambachtelijke Goulash: een authentiek recept zonder gedoe

Laat je smaakpapillen dansen met deze ambachtelijke goulash, een waardevol erfstuk rechtstreeks uit mijn keuken naar jouw tafel. Vergeet de kant-en-klare pakjes en zakjes – deze smaakexplosie wordt tot stand gebracht met liefde, toewijding en pure ingrediënten. Goulash is zo’n heerlijk recept wat je heel gemakkelijk van te voren kunt bereiden.

Mals rundvlees, sappige paprika’s en geurige uien, doordrenkt met kruiden en specerijen. Dat is de basis van dit heerlijke recept. Dit recept vraagt om geduld, maar dat wordt zeker beloont. Bereid het gerust een dag van tevoren voor, zodat de smaken zich volledig kunnen ontwikkelen. Eigenlijk vind ik het dan nog lekkerder.

Ik weet zeker wanneer jij dezze ambachtelijke goulash serveert voor jouw gasten, je de ster van de avond bent!

 

Tip!

Voor een romig effect kun je voor het opdienen 2 flinke eetlepels crème fraîche, room of yoghurt door de goulash mengen.

Let wel op dat het niet “doorkookt”. De saus kan dan gaan “schiften”

 

Tip 2!

Goulash is ook een heerlijk gerecht dat je in de middag kunt serveren. Een beetje goulash in een kommetje en een heerlijk voedend stuk brood erbij om in de saus te dippen!

 

 

Bereidingswijze

  • Snij de runderriblappen in stukken.
  • Snipper de uien en snijd de paprika’s in blokjes.
  • Verhit de boter in de pan en bak de gesneden runderriblappen mooi bruin aan.
  • Voeg de gesnipperde ui en de geperste knoflook toe en fruit dit aan.
  • Voeg daarna de spekblokjes toe en bak dit een aantal minuten mee.
  • Voeg de tomatenpuree en de paprikablokjes toe en laat het geheel een aantal minuten meebakken.
  • Voeg de kruiden (oregano en paprikapoeder) toe.
  • Roer alles goed door.
  • Schenk er 20 ml water bij en de bouillonpasta.
  • Zet de temperatuur lager, doe de deksel op de pan en laat het geheel in twee uur gaar stoven.
  • Kook de rijst en de tuinerwten volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Meng de tuinerwten door de rijst.
  • Serveer de rijst met de goulash.
Liefs Avital
ambachtelijke-goulash-een-recept-uit-de-derde-module

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • klontje boter
  • 400 gram runderriblappen
  • 3 rode paprika’s in blokjes
  • 1 blikje 70 gram tomatenpuree
  • 2 uien gesnipperd
  • 125 gram gerookte magere spekblokjes
  • 2 tenen knoflook geperst
  • 1 eetlepel oregano
  • 2 eetlepels paprikapoeder
  • 0,5 eetlepel bouillonpasta
  • 200 ml water
  • 300 gram zilvervliesrijst
  • 200 gram tuinerwten

Voedingswaarden

per persoon:

  • 597 kcal
  • 18 gram vet
  • 68 gram koolhydraten
  • 37 gram eiwitten