Home / Blog / Voeding / Aubergine met geitenkaas of feta
aubergine-met-geitenkaas-of-feta-een-3care-recept

Recept: Aubergine met geitenkaas of feta

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • 1 aubergine
  • 1 geitenkaasje (roletje) of 100 gr. feta
  • 100 gr. kleine tomaatjes
  • 1 teentje knoflook
  • himalayazout en peper
  • verse basilicum

Voedingswaarden

per persoon:

  • 236 kcal
  • 11 gram vet
  • 35 gram koolhydraten
  • 10 gram eiwitten

Home / Blog / Voeding / Aubergine met geitenkaas of feta

Recept: Aubergine met geitenkaas of feta

Aubergine met geitenkaas of feta: dit gerecht is niet alleen lekker, maar ook gezond. Aubergines zijn een goede bron van voedingsvezels, vitaminen en mineralen, terwijl geitenkaas en feta een lichtere optie zijn dan veel andere kaassoorten.

Je kunt dit recept prima opdienen als voorgerecht, lunch of als een lekker hapje op een borrelplank. Het is gegarandeerd een succes bij vegetariërs en liefhebbers van de mediterrane keuken.

 

Aubergine met geitenkaas of feta komt uit het 3care programma. Wil je hier meer over weten? Klik dan hier!

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 190 graden.
  • Snijd de knoflook (niet persen) en doe deze samen Himlayazout en peper in de olijfolie.
  • Snijd de aubergine in plakken en leg ze in de olijfolie.
  • Als de aubergineplakken doordrenkt zijn, leg je alles in een ovenschaal.
  • Snijd de geitenkaas in dunne plakjes en leg deze op de aubergine.
  • Leg daarop de in stukjes gesneden tomaatjes.
  • Bak daarna het gerecht af in 25-30 in de oven.
  • Verdeel er nog wat verse basilicum over.
Liefs Avital
aubergine-met-geitenkaas-of-feta-een-3care-recept

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • 1 aubergine
  • 1 geitenkaasje (roletje) of 100 gr. feta
  • 100 gr. kleine tomaatjes
  • 1 teentje knoflook
  • himalayazout en peper
  • verse basilicum

Voedingswaarden

per persoon:

  • 236 kcal
  • 11 gram vet
  • 35 gram koolhydraten
  • 10 gram eiwitten