Home / Blog / Mooi zijn / Duurzame behandelingen voor je huid

16 juli 2023

Duurzame behandelingen voor je huid

Samen werken aan een duurzaam resultaat door het inzetten van duurzame behandelingen! Een mooie en stralende huid wil iedereen, daar is geen twijfel over. Hoe ga je dit bereiken? De meesten hopen op een quick fix, maar helaas, er is wel wat meer voor nodig dan even iets smeren of slikken. Een mooie huid is ook meer dan alleen het goed reinigen van de huid en het gebruiken van een gezichtscrème. Bij de meeste van mijn cliënten zie ik dat het vaak op 3 fronten misloopt.  

  • Voeding & darmen (van binnenuit)⁣ 
  • Huidverzorgingsroutine (van buitenaf)⁣ 
  • Leefstijl & mindset (van binnenuit en buitenaf)⁣  

 

Voeding & darmen 

Voeding speelt een cruciale rol als het gaat om een mooie en stralende huid. Een belangrijk punt waar je een grote winst kunt behalen is zorgen voor een stabiele bloedsuikerspiegel. Bloedsuikerschommelingen kunnen invloed hebben op de conditie van je huid. Wanneer je bloedsuikerspiegel sterk stijgt na het eten van voedsel met een hoog suikergehalte of geraffineerde koolhydraten, zoals snoep, frisdrank, wit brood of zoetigheden, veroorzaakt dit een piek in de insulineproductie om de suikers te verwerken. Deze snelle stijging en daling van de bloedsuikerspiegel kan verschillende effecten hebben op de huid: 

  • Ontsteking: Hoge bloedsuikerspiegels kunnen ontstekingen in het lichaam veroorzaken. Chronische ontstekingen zijn gekoppeld aan huidproblemen zoals acne, rosacea en eczeem. 
  • Verhoogde talgproductie: Insuline kan de talgproductie stimuleren, wat kan leiden tot vettere huid en verhoogde kans op acne. 
  • Glycatie: Hoge bloedsuikerspiegels kunnen leiden tot een proces genaamd glycatie, waarbij suikermoleculen zich binden aan collageen en elastine in de huid. Dit kan de huid stijver en minder elastisch maken, waardoor vroegtijdige veroudering en rimpelvorming kan optreden. 
  • Verslechterde wondgenezing: Schommelingen in de bloedsuikerspiegel kunnen de wondgenezing vertragen. Dit kan problematisch zijn bij het herstellen van acne-uitbarstingen, snijwonden of andere huidbeschadigingen. 

Daarnaast kan het ook zo zijn dat jouw lichaam bepaalde vitamine en mineralen te kort komt. Kom je hier zelf niet uit plan dan zeker eens een afspraak voor een intake. Samen kunnen we dan kijken welke duurzame behandeling bij jou past.

 


 

Vanaf de natuur naar duurzame behandelingen


 

Huidverzorgingsroutine 

Jij bent uniek en je huid ook. Dus trakteer die huid op de verzorging die het nodig heeft. Als je het mij vraagt moet je altijd kiezen voor natuurlijke, biologische gecertificeerde en duurzame producten. 

De huid van je gezicht heeft specifieke behoeften. Jouw huid is de eerste verdedigingslinie van het lichaam tegen negatieve invloeden van binnen en buiten. Het is een enorm complex orgaan dat zich continue aanpast aan jouw innerlijke toestand. Denk hierbij aan voeding, stress, slaap en hormonen. Daarnaast zijn er ook nog factoren van buiten die een rol spelen. Hierbij kun je denken aan zon, wind, kou en vervuiling.   

Dit verklaart waarom de behoeften van je huid elke dag kan veranderen en hoe ze, net als jij, verschillende ‘stemmingen’ doormaakt. Het kan zijn dat je zaken als dofheid, vlekken, roodheid, gevoeligheid, verlies van stevigheid en het verschijnen van de eerste tekenen van veroudering moet aanpakken. Al deze problemen kunnen worden verminderd door de juiste huidverzorgingsproducten te gebruiken, met vriendelijke, zachte formules die natuur en innovatie combineren. Ga je voor een duurzaam resultaat, dan kies je zeker voor duurzame behandelingen met natuurlijke, biologische gecertificeerde een duurzame producten. Exact dit is de reden dat ik in de praktijk werk met de producten van Absolution. De natuur heeft ons zoveel te bieden, waarom zouden we hier dan geen gebruik van maken? 

 

Leefstijl & mindset 

Zorg voor ontspanning. In ons kleine kikkerlandje zijn we al aardig op weg naar de 24-uurs economie. We moeten allemaal continue “aan staan” en bereikbaar zijn. Dit is voor je lichaam niet goed. Je moet echt de tijd krijgen en nemen om de accu op te laden. 30 minuten per dag wandelen in de buitenlucht kan al het verschil maken. In mijn 1e magazine heb ik hier een heel stuk over geschreven. Wandelen in de buitenlucht is meer dan alleen in beweging zijn, het heeft een enorme positieve invloed op je mindset. Vind je wandelen nu helemaal niets, ga dan opzoek naar iets waar jij wel die ontspanning uit kunt halen. Denk hierbij aan yoga, meditatie of misschien wil je wel gaan schilderen. 

Gelukkig kun je al met een paar kleine aanpassingen veel bereiken.️ Praktijk Avital is gespecialiseerd in het verbeteren van je huid en huidconditie op een natuurlijke, gezonde en duurzame manier. Of je nu je rimpels wilt verminderen, je gezicht wilt verstevigen of je huid in een goede conditie wilt brengen; het is allemaal mogelijk op een natuurlijke manier zonder botox of fillers. Plan nu die afspraak! Dan werken we samen naar die stralende huid.

Meer interessante blogs