Home / Blog / Gezondheid / Gezond voelen, is je mooi voelen

16 juli 2023

Gezond voelen, is je mooi voelen

Het is waar dat je je vaak mooi en zelfverzekerd voelt wanneer je je gezond voelt. Een goede gezondheid kan je energieker maken, je huid doen stralen en je een algemeen gevoel van welzijn geven. Als je gezond bent, heb je meestal meer energie om voor jezelf te zorgen, zoals regelmatig bewegen, goed eten en voldoende slaap krijgen, wat allemaal kan bijdragen aan je fysieke uitstraling. Bovendien kan het handhaven van een gezonde levensstijl je mentale en emotionele welzijn verbeteren, waardoor je je zelfverzekerd en positief voelt. Gezond voelen, is je mooi voelen.

Mijn verhaal

Zelf heb ik jarenlang te kampen gehad met allerlei vage klachten. Veel buikpijn, een dikke opgeblazen buik en erg vermoeid. Ook had ik vaak last van mijn luchtwegen. Na verschillende onderzoeken in het ziekenhuis kwamen we niet verder dan de diagnose Prikkelbaar Darm Syndroom en Astma. Voor mijn luchtwegen kreeg ik allerlei soorten medicatie mee naar huis en wat betreft mijn darmen moest ik zelf maar gaan uitzoeken wat ik wel en wat ik niet kon verdragen. Door al deze klachten voelde ik mijzelf super onzeker worden, laat staan dat ik mijzelf mooi kon vinden met een dikke, bolle opgeblazen buik. 

Het roer om

Het roer ging om en ik ben zelf mijn zoektocht gestart. In eerste instantie kwam ik bij een natuurgeneeskundige. Deze man liet mij verschillende foto’s zien van mensen met bolle buiken en ingevallen, bleke gezichten. Het enige wat ik op dat moment dacht: zo zie ik er ook uit. Dit was voor mij de eerste keer dat ik hoorde over glutenintolerantie. Al deze personen op de foto hadden in meer of minder mate last van het eten van gluten. Vanaf dat moment ben ik glutenvrij gaan eten en knapte ik ziende oog op. Mijn luchtwegen bleven nog wel vervelend doen. Totdat ik in 2014 opgenomen werd in het ziekenhuis met een dubbele longontsteking. Na een pittige periode en vele bezoekjes aan de longarts ging bij mij ook hier de knop om. Van de medicatie kreeg ik allerlei bijwerkingen. De hartkloppingen waren verschrikkelijk en om vele momenten stond ik zo te trillen op mijn benen, dat ik met onze jongste dochter op de arm niet eens de trap af durfde te lopen. Het enige wat ik op dat moment dacht was, dit wil ik niet meer.  

Mijn voeding en leefstijl heb ik daarna nog eens kritisch onder een vergrootglas gelegd. Naast de gluten ben ik zoete melkproducten en suiker gaan elimineren en ben ik mijn omega 3 inname gaan verhogen. Hierbij heb ik ingezet op het verbeteren van mijn slijmvliezen. En eerlijk waar, wat een verschil! Ik voel mij fitter en vitaler dan ooit tevoren. Medicatie heb ik niet meer nodig, wel zorg ik ervoor dat ik voldoende vitaminen en mineralen binnenkrijg. 

Wil jij je ook gezond en mooi voelen?

Herken jij je in dit verhaal? Ben je vermoeid, voel je je niet comfortabel, is je huid slecht? Samen kunnen wij kijken waar er verbetering mogelijk is. Het begint allemaal met het zetten van die ene stap. Dus plan nu je intake!

Meer interessante blogs