Home / Gezondheid / Orthomoleculaire therapie

Orthomoleculaire therapie

Orthomoleculaire therapie is altijd maatwerk. Ieder mens is uniek en dus ook ieder probleem is uniek. Of het nu een huid-, darm- of hormoonprobleem is, voor mij is er nooit een “one size fits all” aanpak. Mijn plan en mijn adviezen zijn afgestemd op jou. Dit vergt aandacht, tijd, veel uitzoekwerk en begeleiding. Op deze manier kunnen wij de oorzaak aanpakken en de klachten oplossen in plaats van symptomen bestrijden.  

Samen naar een duurzaam resultaat.

Als Orthomoleculair therapeut bied ik een gedegen en duurzaam advies.


1. Wat is orthomoleculaire therapie?

Over orthomoleculaire therapie heb je vast al wel iets gehoord. Maar weet je ook wat het is? Of je het nu weet of niet, eigenlijk is dat helemaal niet van belang. Het belangrijkste om te weten is dat ik samen met jou ga uitzoeken wat de oorzaak is van jouw klachten. Op deze manier kunnen wij het bij de bron aanpakken en ook daadwerkelijk gaan voor verbetering. 

Dit is ook precies wat orthomoleculaire therapie inhoudt, op zoek gaan naar de oorzaak van jouw klachten, zodat we tot een duurzaam resultaat kunnen komen.

2. Verschil met regulier

Binnen het reguliere circuit wordt er vooral met een wetenschappelijk blik naar jouw klachten gekeken. Ik wil daarin een stapje verder gaan. Ik wil graag weten wie ik voor mij heb zitten. Wie ben jij? Hoe ziet jouw leven eruit? Op welke leeftijd begonnen de eerste klachten? Waar begonnen deze klachten. Wat heb jezelf al allemaal ondernomen? Hoe? En met wie?

3. Oorzaak klachten achterhalen

We gaan alles in kaart brengen. Door het verzamelen van de juiste informatie kan ik een goed beeld krijgen van de werking van jouw spijsvertering, hormoonhuishouding en metabole flexibiliteit. Dit kunnen we doen door middel van verschillende type onderzoek (bloed, ontlasting, speeksel of urine). Wat ik ga inzetten bespreken we samen tijdens jouw eerste consult. Vervolgens leg ik de verbanden tussen de verstoorde werkingsmechanismen en jouw klachten. 

4. De oplossing

Als helder is welke oorzaken aan de basis liggen van jouw klachten, kunnen wij gaan werken aan de oplossing. Je wilt immers van je probleem af. Dus ik zeg welkom stralende huid, rustige darmen, hormonen in balans en een gezond gewicht. 

Bij het opstellen van jouw persoonlijk adviesplan probeer ik zoveel mogelijk rekening te houden met jouw wensen en leefsituatie. Dit plan zal bestaan uit voedings-, leefstijl-, en suppletieadvies en bij huidproblemen ook uit huidproductadviezen. Dit alles is slecht 50% van de oplossing. 

5. Jij bent degene die het moet doen

Maar ik kan het niet alleen. De ander 50% moet van jou komen. Zonder jouw inzet zal er ook geen resultaat zijn. Jij moet het plan gaan uit voeren iedere dag weer. Je zult je mindset moeten veranderen, je voeding moeten aanpassen, je supplementen trouw moeten nemen en je huid met liefde moeten behandelen. Jouw herstel valt of staat met de inzet en het doorzettingsvermogen dat jij hebt. 

6. Tijdspad

Het tijdsbestek tussen het eerste consult en het uiteindelijke behandelplan kan variëren van 1 tot 4 weken. Dit i.v.m. het onderzoek en de verwerkingstijd van eventueel bloedonderzoek. 

Voor een duurzaam effect zijn meestal meerdere consulten nodig. In overleg zullen deze afspraken meestal tussen de 2-8 weken plaats vinden. Tijdens een vervolgconsult bespreken we jouw voortgang en kunnen we waar mogelijk het plan aanscherpen. 

Afhankelijk van de ernst van jouw (huid)probleem en de mate waarin jij de adviezen opvolgt kun je in 4 maanden tussen de 50-90% verbetering ervaren.