Glutenvrij, koolhydraatarm en eiwitrijk brood. Dit brood is een van de vele unieke recepten uit het 3Care programma. Wij Nederlanders zijn echte brood eters. Hoe fijn is het dan dat je gezond en koolhydraatarm kunt eten terwijl je geniet van een heerlijke boterham.

Recept: Glutenvrij koolhydraatarm brood
Ingrediënten
- 60 gr amandelmeel
- 60 gr kokosmeel
- 45 gr psylliumvezels
- 300 gr sojayoghurt of (Griekse) yoghurt
- 6 eieren
- 0,5- 1 tl Himalaya zout naar smaak
- 15 gr wijnsteenbakpoeder
Voedingswaarden
- 96 kcal
- 6 gr vet
- 4 gr koolhydraten
- 5 gr eiwit
Recept: Glutenvrij koolhydraatarm brood
Bereidingswijze
- Meng met een mixer eieren, yoghurt en zout egaal en schuimig in ongeveer 2 minuten.
- Meng in een andere kom amandelmeel, psylliumvezels, kokosmeel en het bakpoeder goed door elkaar.
- Meng de droge mix door het yoghurt-ei mengsel tot een egale massa.
- Vet de broodbakvorm (of cakevorm 24 cm) in met olie of gebruik bakpapier.
- Doe het in een broodbakvorm.
- Verwarm de oven voor op 180 graden en bak het brood in het midden van de oven.
- In ongeveer 60-70 minuten gaar. De laatste 20 minuten het brood omdraaien in de bakvorm om de onderkant ook te bakken.
Liefs Avital

Ingrediënten
- 60 gr amandelmeel
- 60 gr kokosmeel
- 45 gr psylliumvezels
- 300 gr sojayoghurt of (Griekse) yoghurt
- 6 eieren
- 0,5- 1 tl Himalaya zout naar smaak
- 15 gr wijnsteenbakpoeder
Voedingswaarden
- 96 kcal
- 6 gr vet
- 4 gr koolhydraten
- 5 gr eiwit