Home / Blog / Voeding / Glutenvrije Bobotie: Een Zuid-Afrikaans feest op je bord!
glutenvrije-bobotie-maganzine-nummer-drie

Recept: Glutenvrije Bobotie: Een Zuid-Afrikaans feest op je bord!

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 300 gram mager rundergehakt
  • 400 gram sperziebonen in stukjes
  • 2 granny smith appels in blokjes
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 20 gram roomboter
  • 200gr crème fraîche light
  • 1 theelepel gemalen komijnzaad
  • 1,5 theelepel uienpoeder
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 1 theelepel kurkuma
  • 300 gram zilvervliesrijst
  • 50 gram rozijnen

Voedingswaarden

per persoon:

  • 637 kcal
  • 22 gram vet
  • 84 gram koolhydraten
  • 25 gram eiwitten

Home / Blog / Voeding / Glutenvrije Bobotie: Een Zuid-Afrikaans feest op je bord!

Recept: Glutenvrije Bobotie: Een Zuid-Afrikaans feest op je bord!

Stap in de smaakexplosie van Zuid-Afrika met deze overheerlijke glutenvrije bobotie, een smaakvol gerecht dat de traditionele smaken viert zonder compromissen. Bereid met zorg en pure ingrediënten, biedt deze bobotie een waar culinair festijn, vrij van kant-en-klare mixen.

Met mager rundergehakt als basis en verrijkt met knapperige sperziebonen, zure appels, ui en knoflook, wordt dit gerecht tot leven gewekt met een harmonieuze mix van kruiden, waaronder gemalen komijnzaad, uienpoeder, kerriepoeder en kurkuma.

Serveer op een bedje van voedzame zilvervliesrijst en sappige rozijnen voor een verrukkelijke zoete twist.

Ik begrijp de hectiek die het bereiden van gezonde maaltijden vaak in de weg staat. Dit gerecht biedt een oplossing: voorbereiden in de ochtend en later snel in de oven. Voeg simpelweg wat rijst toe en klaar is kees!

 

Tip!

Vervang de zilvervliesrijst voor bloemkoolrijst. Dit scheelt ruim 200 kcal per persoon en 50 gram koolhydraten.

 

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Wel de rozijnen ongeveer 10 minuten in lauwwarm water. Giet af en dep ze daarna goed droog.
  • Verhit de boter in de pan en voeg 1 theelepel kerriepoeder toe.
  • Voeg de gesnipperde ui en de geperste knoflook toe en fruit dit aan.
  • Voeg daarna het gehakt toe en rul dit.
  • Voeg de kruiden (komijnzaadpoeder, uienpoeder, kurkumapoeder en de tweede theelepel kerriepoeder) toe.
  • Roer alles goed door en voeg de sperziebonen toe.
  • Schenk er 50 ml water bij en roer de crème fraîche erdoor.
  • Beng het verder op smaak met een beetje zout en peper naar wens.
  • Laat het geheel ongeveer 10 minuten pruttelen.
  • Voeg als laatste de blokjes appel toe.
  • Schenk het gehaktmengsel in een ovenschaal en zet dit ongeveer 10 minuten in de oven.
  • Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Meng de rozijnen door de rijst.
  • Serveer de rijst met de boboti.
Liefs Avital
glutenvrije-bobotie-maganzine-nummer-drie

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 300 gram mager rundergehakt
  • 400 gram sperziebonen in stukjes
  • 2 granny smith appels in blokjes
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 20 gram roomboter
  • 200gr crème fraîche light
  • 1 theelepel gemalen komijnzaad
  • 1,5 theelepel uienpoeder
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 1 theelepel kurkuma
  • 300 gram zilvervliesrijst
  • 50 gram rozijnen

Voedingswaarden

per persoon:

  • 637 kcal
  • 22 gram vet
  • 84 gram koolhydraten
  • 25 gram eiwitten