Home / Blog / Voeding / Glutenvrije oliebollen
glutenvrije-oliebollen-praktijk-avital

Recept: Glutenvrije oliebollen

Ingrediënten

Voor 20 stuks:

  • 8 gram psylliumvezels
  • 2 tl zout
  • 250 ml koolzuurhoudend bronwater
  • 500 gr glutenvrij broodmix (schär mix brot)
  • 1 tl kaneel
  • 1 el bruine suiker (kokosbloesemsuiker)
  • 500 ml lauw warme (plantaardige) melk
  • 10 gr droge gist
  • 1 ei
  • Appel (optioneel)
  • Rozijnen (optioneel)

Voedingswaarden

Per oliebol:

  • … Kcal
  • … gram vet
  • … gram koolhydraten
  • … gram eiwitten

Home / Blog / Voeding / Glutenvrije oliebollen

Recept: Glutenvrije oliebollen

Glutenvrije oliebollen: genieten van deze oudjaarstraditie zonder gluten!

Oliebollen bakken hoort bij oudjaarsdag zoals vuurwerk en champagne. Maar wat als je geen gluten mag? Helaas zijn glutenvrije oliebollen vaak moeilijk te vinden en valt de smaak vaak tegen. Na veel pogingen en experimenten heb ik eindelijk hét recept gevonden voor glutenvrije oliebollen die net zo lekker smaken als de klassieke variant. Zelfs gasten proeven het verschil niet!

Deze luchtige en heerlijke oliebollen worden gemaakt met glutenvrij broodmix, koolzuurhoudend water en een vleugje kaneel voor die authentieke smaak. Voeg gerust stukjes appel of rozijnen toe voor een extra twist. Zo kun jij zorgeloos genieten van deze traditie, zonder concessies te doen aan smaak.

Wil jij ook de lekkerste glutenvrije oliebollen op tafel zetten? Bekijk hieronder het recept en bak ze zelf!

Bereidingswijze

  • Meng de psylliumvezels met het zout en het bronwater. Roer dit goed door.
  • Wel de rozijnen en schil de appel en snij deze in kleine stukjes. (optioneel)
  • Mix het meel met kaneel en de bruine suiker. Meng dit met de helft van de melk en de gist.
  • Voeg de rest van de melk en de eieren toe en tot slot het psylliumvezel-papje.
  • Mix alles goe en doe dan eventueel de appel en rozijnen erbij.
  • Laat het geheel een uur rijzen op een warme plaats.
  • Verwarm de olie op ca 170 graden.
  • Schep mooie bollen deeg in de olie. Na 5-8 minuten zijn de oliebollen klaar!
Liefs Avital
glutenvrije-oliebollen-praktijk-avital

Ingrediënten

Voor 20 stuks:

  • 8 gram psylliumvezels
  • 2 tl zout
  • 250 ml koolzuurhoudend bronwater
  • 500 gr glutenvrij broodmix (schär mix brot)
  • 1 tl kaneel
  • 1 el bruine suiker (kokosbloesemsuiker)
  • 500 ml lauw warme (plantaardige) melk
  • 10 gr droge gist
  • 1 ei
  • Appel (optioneel)
  • Rozijnen (optioneel)

Voedingswaarden

Per oliebol:

  • … Kcal
  • … gram vet
  • … gram koolhydraten
  • … gram eiwitten