Home / Mooi zijn / Huidproblemen

Huidproblemen

Blijf niet rondlopen met huidproblemen! Wanneer je last hebt van acne, eczeem, psoriasis of rosacea wil je waarschijnlijk niks liever dan een mooie, stralende & egale huid. Ik ben specialist in het behandelen van huidproblemen en wil je dan ook graag helpen, maar we zullen dit wel samen moeten doen! Van mij krijg je adviezen en tips om je huid van binnen en buiten goed te verzorgen en jij zult hier thuis mee aan de slag moeten gaan.

Acne

Acne is een ontsteking van de talgkliertjes in de huid. Hierdoor ontstaan mee-eters, puistjes of pukkels. Meestal wordt acne veroorzaakt door hormonale veranderingen tijdens de puberteit. Hierdoor worden de talgklieren vergroot en produceren ze meer huidsmeer (talg). Deze overmatige talgproductie kan in combinatie met dode huidcellen verstopte kliertjes veroorzaken. Dan krijg je een mee-eter.

De wand hiervan kan barsten wat leidt tot een ontsteking van de huid. Deze ontsteking noem je een puist. De huid wordt op de plek van de puist uitgerekt tot deze barst. Hierdoor krijg je kleine wondjes. Als de acne ernstig is en lang duurt, kun je er littekens aan overhouden.

Behalve hormonale veranderingen en bacteriën kunnen er ook andere oorzaken zijn voor het ontstaan of verergeren van de puistjes:

  • Genetische factoren
  • Stress
  • Omgevingsfactoren
  • Cosmetica (synthetisch)
  • Druk door kleding op de huid
  • Voeding

Het is bij acne zeer belangrijk om eerst te onderzoeken wat de oorzaak is om zo effectief mogelijk een behandelmethode samen te stellen. Ik werk daarom met een uitgebreide intake en eventueel zet ik een voedingsintolerantietest en/of microbioom test in, zodat we gericht kunnen zoeken naar de oorzaak die de acne veroorzaakt. Wanneer we de oorzaak hebben, is de oplossing dichtbij!

Een enkele behandeling geeft vaak niet het gewenste resultaat. Voor een duurzaam resultaat is echt een plan van aanpak nodig.

Acné Pureté (60 minuten) 

Geschikt voor vette, onzuivere huidcondities of acne.

De behandeling brengt de huid terug in balans met als doel de huid te zuiveren, de talgproductie te normaliseren en door een adstringerende werking de poriën te verfijnen. 

Tijdens deze behandeling wordt er extra aandacht besteed aan het advies voor thuisverzorging. Hoe kun je jouw huid het beste reinigen en verzorgen? Welke voedingsmiddelen kun je het beste (tijdelijk) vermijden? Kunnen er te korten zijn aan vitaminen en mineralen? 

Detox behandeling (60 minuten) 

Herstellende behandeling inclusief kuur van 15 dagen voor thuisgebruik. Hersteld een vette of glimmende huid, verminderd mee-eters, onzuiverheden en andere onvolkomenheden. Ook ideaal om na de zomer de huid te herstellen van zonschade. Inclusief modeleren wenkbrauwen. 

Kalmerende behandeling (60 minuten) 

Een kalmerende behandeling voor de reactieve, gevoelige huid met ongemakken zoals: jeuk, roodheid, eczeem, couperose of strak gevoel. Inclusief kuur van 15 dagen voor thuisgebruik en inclusief modeleren wenkbrauwen.