Home / Mooi zijn / Huidproblemen

Huidproblemen

Blijf niet rondlopen met huidproblemen! Wanneer je last hebt van acne, eczeem, psoriasis of rosacea wil je waarschijnlijk niks liever dan een mooie, stralende & egale huid. Ik ben specialist in het behandelen van huidproblemen en wil je dan ook graag helpen, maar we zullen dit wel samen moeten doen! Van mij krijg je adviezen en tips om je huid van binnen en buiten goed te verzorgen en jij zult hier thuis mee aan de slag moeten gaan.

 

Acne

Acne is een huidprobleem dat zich kenmerkt door een ontsteking van de talgkliertjes in de huid. Hierdoor ontstaan mee-eters, puistjes of pukkels. Meestal wordt acne veroorzaakt door hormonale veranderingen tijdens de  puberteit. Hierdoor worden de talgklieren vergroot en produceren ze meer huidsmeer (talg). Deze overmatige talgproductie kan in combinatie met dode huidcellen verstoptekliertjes veroorzaken. Dan krijg je een mee-eter.

De wand hiervan kan barsten wat leidt tot een ontsteking van de huid. Deze ontsteking noem je een puist. De huid wordt op de plek van de puist uitgerekt tot deze barst. Hierdoor krijg je kleine wondjes. Als de acne ernstig is en lang duurt, kun je er littekens aan overhouden.

Behalve hormonale veranderingen en bacteriën kunnen er ook andere oorzaken zijn voor het ontstaan of verergeren van de puistjes:

  • Genetische factoren
  • Stress
  • Omgevingsfactoren
  • Cosmetica (synthetisch)
  • Druk door kleding op de huid
  • Voeding

Het is bij acne zeer belangrijk om eerst te onderzoeken wat de oorzaak is om zo effectief mogelijk een behandelmethode samen te stellen. Ik werk daarom met een uitgebreide intake en eventueel zet ik een voedingsintolerantietest en/of microbioom test in, zodat we gericht kunnen zoeken naar de oorzaak die de acne veroorzaakt. Wanneer we de oorzaak hebben, is de oplossing dichtbij!

Een enkele behandeling geeft vaak niet het gewenste resultaat. Voor een duurzaam resultaat is echt een plan van aanpak nodig.

acné-behandelingen-specialist-Borne-Hertme   acné-behandelingen-specialist-Borne-Hertme   acné-behandelingen-specialist-Borne-Hertme

 

Acné Pureté (60 minuten) 

Geschikt voor vette, onzuivere huidcondities of acne.

De behandeling brengt de huid terug in balans met als doel de huid te zuiveren, de talgproductie te normaliseren en door een adstringerende werking de poriën te verfijnen. 

Tijdens deze behandeling wordt er extra aandacht besteed aan het advies voor thuisverzorging. Hoe kun je jouw huid het beste reinigen en verzorgen? Welke voedingsmiddelen kun je het beste (tijdelijk) vermijden? Kunnen er te korten zijn aan vitaminen en mineralen?

 

Eczeem

Eczeem is een veel voorkomende huidaandoening die zich kenmerkt door ontstoken, jeukende en rode huiduitslag. Het wordt ook wel dermatitis genoemd. Er zijn verschillende soorten eczeem, waarvan atopisch eczeem (ook bekend als constitutioneel eczeem) de meest interessante vorm is. Andere vormen van eczeem zijn onder meer contacteczeem, seborroïsch eczeem en dyshidrotisch eczeem.

De exacte oorzaak van eczeem wordt niet volledig begrepen, maar het lijkt een combinatie te zijn van bestaande aanleg, een abnormale immuunrespons en invloeden van omgevingsfactoren. De oplossing? Dat is vaak voor de meesten een enorme zoektocht. De arts/dermatoloog komt met een zalfje, maar verdwijnt het probleem dan? Of onderdrukken we het? Uiteindelijk krijg je daan vaak te horen: “leer er maar mee leven”. Hier ga ik niet mee akkoord! Een abnormale immuurespons komt erens vandaan. Dit ga ik samen met jou uitzoeken.

Natuurlijk kun je een losse behandeling boeken om de huid een comfortabeler gevoel te bieden, voor een duurzaam resultaat zullen wij samen een plan van aanpak moeten maken.

eczeem-behandelingen-specialist-Borne-Hertme   eczeem-behandelingen-specialist-Borne-Hertme   eczeem-behandelingen-specialist-Borne-Hertme

 

Absolution Kalmerende behandeling (60 minuten) 

Geschikt voor droge, gevoelige en reactieve huid. 

Een herstellende, kalmerende behandeling die de natuurlijke barrière van de huid herstelt en de ongemakken van een reactieve huid gevoelige huid – jeuk, roodheid, eczeem, couperose, strak gevoel, irritatie verzacht. Inclusief kuur van 15 dagen (t.w.v. €40,-)

Tijdens deze behandeling wordt er extra aandacht besteed aan het advies voor thuisverzorging. Hoe kun je jouw huid het beste reinigen en verzorgen? Welke voedingsmiddelen kun je het beste (tijdelijk) vermijden? Kunnen er te korten zijn aan vitaminen en mineralen?

 

Huidproblemen behandelen is maatwerk. Neem vrijblijvend contact met mij op om te bespreken wat ik voor je kan betekenen. Wil je informatie over andere huidverbeterende behandelingen kijk dan hier.