Praktijk Avital

Met meer dan 20 jaar ervaring ben je hier op de juiste plek. Heb je een huidprobleem, onrustige darmen of hormonen die uit balans zijn, samen gaan wij werken aan een duurzaam resultaat.                                                                                  

Wie is Avital?

Ik ben Avital Bakker, samen met mijn man en 3 kinderen wonen wij in het mooie Hertme. Een enorme levensgenieter ben ik met een grote passie voor gezondheid en pure voeding. Van gezelligheid met mijn gezin geniet ik enorm, verder wandel ik graag in de mooie natuur, lees ik boeken over gezondheid en doe ik graag nieuwe kennis op zodat ik hiermee weer mensen kan helpen naar een betere gezondheid.

Ik ben niet zonder reden orthomoleculair therapeut geworden. Binnen ons gezin zijn er 3 personen, waaronder ikzelf met coeliakie. Dit houdt in dat wij geen gluten mogen eten. Ik kan mij nog goed herinneren hoe ik zelf jarenlang met allerlei vage klachten heb rondgelopen en hoe mijn oudste dochter op drie jarige leeftijd doodziek op de bank lag totdat de diagnose coeliakie er kwam. 

Door deze aanpassing in ons voedingspatroon werd ik gedwongen om etiketten te lezen. Nou dat vond ik oprecht een hele klus. Het was niet alleen tijdrovend, maar ik zag de meest rare woorden staan waar ik de betekenis niet van kende dus tja er zat niets anders op dan dit uit te zoeken om er zeker van te zijn dat het geen gluten zou bevatten. Tijdens die zoektocht ben ik enorm geschrokken van alle toevoegingen die verwerkt zitten in onze huidige voeding. Steeds vaker merkte ik dat ik tot de conclusie kwam dat een product wel glutenvrij was, maar dat het zoveel “rotzooi” bevatte dat ik het mijn kinderen niet meer durfde te geven. 

Nu zeggen wij ook vaak het is vervelend dat we geen gluten kunnen eten, maar wat een zegen dat we door deze “beperking” zoveel kennis op hebben gedaan over ingrediënten in onze huidige voeding.

Ondertussen kreeg ik in mijn schoonheidssalon steeds meer mensen met verschillende soorten huidproblemen. Vaak kon ik deze mensen wel helpen, maar net dat laatste stukje om tot een perfect mooie huid te komen ontbrak vaak. En met alle kennis die ik had ging ik mij wel afvragen of het toch ook van binnenuit zou komen. Het was mij al wel opgevallen dat wanneer iemand veel “junkfood” at, de huid duidelijk meer verstopte poriën had. Of Iemand die heel erg van gekruid eten hield in combinatie met een “dunne” huid, dat daar de adertjes vaak duidelijker zichtbaar waren. Heeft voeding daar zoveel invloed op? Heeft zo iemand misschien een te kort aan bepaalde vitaminen? 

Kortom; met mijn eigen ervaring wat voeding voor je kan doen en de kennis die ik binnen het vak schoonheidsverzorging op deed, was de interesse daar, om meer over voeding en de effecten daarvan te leren.  

In 2002 ben ik mijn eigen praktijk gestart voor schoonheidsverzorging en in 2017 heb ik de praktijk uitgebreid met (orthomoleculair) voedingsadvies.  

Ben je vermoeid, wil je afvallen of juist wat kilo’s bijkomen, heb je last van acne of een opgeblazen gevoel. Ik kijk graag samen met jou naar het totaal plaatje. Want zoals ik altijd zeg; gezond van binnen is mooi van buiten


Ik houd mijn kennis actueel door scholingen te volgen. Hier een kort overzicht.

Opleidingen

Veel titels zijn niet door de wet beschermd. Door aangesloten te zijn bij ANBOS (beroepsvereninging schoonheidsverzorging) en BGN (beroepsvereniging voor gewichtsconsulenten) weet je zeker dat ik in het bezit ben van de juiste diploma’s en dat ik ook voldoende tijd en aandacht besteed aan na- en bijscholingen. Dit zorgt er ook voor dat bepaalde behandelingen en consulten voor (gedeeltelijke) vergoeding in aanmerking kunnen komen.

  • Schoonheidsspecialist
  • Schoonheidsverzorging voortgezette opleiding
  • Allround schoonheidsspecialist
  • Orthomoleculaire geneeskunde en voedingsleer
  • Gewichtsconsulent

Scholing

  • Acne specialisatie
  • Manuele lymfe drainage gelaat
  • Oosterse massage volgens de shiatsu methode
  • Voetreflexzonemassage
  • Medische basiskennis
  • 3 care specialist
  • Sportvoeding
  • Plantaardige voeding